fbpx

Игровизиран семинар за тийнейджъри

октомври 27, 2022

Игровизиран семинар за тийнейджъри!

 

Еее! Заслужаваха си тези 120 километра!”

–  ученик от Враца

 

Академия за личностно и бизнес развитие „Развий се“ организира първия по рода си игровизиран семинар за тийнейджъри. Основна тема на семинара бе целеполагането или начините по които да постигнем своите цели с лекота. 

Над 60 гимназисти от над 30 училища в София, Пловдив и Враца търсиха отговори на изключително важни за бъдещето въпроси като:

  • Как да изберем нашите цели?
  • Как да организираме времето си, така че да постигнем целите си?
  • Как да се мотивираме и да изпълним целта си?
  • Какво е общото между историите успешните личности?
312199398_561317792660658_7712279559864434880_n
unnamed (3)

Събитието се проведе в изключителната атмосфера на най-хубавата зала „Демонстрационна“ на TechnoMagicLand, a техни лектори бяха Виктория Димитрова, PhD, основател на „Развиий се“; Алексей Потебня, преподавател по маркетинг в Стопански факултет на Софийския университет; Пело Кръстев – ТВ водещ на младежко предаване, влогър и репортер; Александър Грозданов – предприемач и създател на първата ескейп стая у нас и третата такава в света, лектор в програми за развитие на предприемачи и други; Илиана Грудева, която е собственик на дигитална агенция и продължава своето развитие като изучава дигиталния свят. В реализирането на събитието се включиха студентите от магистърска програма “Геймификация в бизнеса, публичния и неправителствения сектор” на Стопански факултет.


313030615_561316979327406_2876096041632490951_n

За постигането на целите на младите хора се използваха водещи подходи в обучението – учене чрез игра и преживяване. За почти 6 часа, учениците имаха възможност да участват в практическа иинтерактивна работа по поставянето на своите цели.

Младежите споделиха, че семинарът им е помогнал да се чувстват по-уверени в бъдещето и в своите собствени сили, но също така им е разкрил нови възможности за развитие в организацията и управлението на времето. Организаторите вярват, че в краткосрочен план участниците ще добият повече целеустременост, възможности за по-добро общуване и представяне в училище и в социалната сфера. Изключително добро впечатление направи това, че учениците, които не се познаваха в началото, започнаха да общуват все по-активно помежду си, а в края на програмата вече оформиха нови приятелства. 

Нашите партньори за събитието се бяха погрижили учениците да бъдат сити и енергични като приемаха допълнителна доза витамини и минерали чрез осигурените напитки и храни. Също така младежите получиха ваучери за отстъпка при езиково обучение, индивидуален код за личностен тест,  трима ученика получиха възможност да се потопят във VR, а за финал ние от Развий се подарихме светлоотразителни гривни на всички лидери на екипи, за да продължават да се отличаяват и занапред, а голямата награда бе стипендия за участие в академията ни. 

312597789_561314632660974_797403780951755018_n
unnamed (8)

Кауза на Развий се

„Развий се“ е инициатива, насочена към активните и развиващи се хора в България и цели подобряване на средата в страната ни. Чрез академията се стремим да подготвим младежите за първите им стъпки след училище и в бизнес среда като изградим мост между образованието и бизнеса. 

Сподели събитието:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Други събития

Scroll to Top

Виктория Димитрова

Завършила с отличие на випуска Софийска професионална гимназия по туризъм като последните 2 години от средното си образование паралелно се обучава в Националната школа по мениджмънт и още на 17 г. получава полувисше образование в специалност „Фирмено управление“. Знанията, които получава я насочват към УНСС и специалността Стопанско управление, където управлението се превръща в нейна страст и вече повече от 15 г. се занимава с управление на екипи, търговия и водене на преговори. Преди 2 години завършва докторантурата си в областта на взаимоотношенията с клиенти и става доктор по управление и икономика. Водила е лекции пред младежи в различни нестопански организации, частни и държавни училища, както и в Университета за национално и световно стопанство. Работила е на високи позиции в големи български и международни компании като Метро Кеш и Кери, Кауфланд и др.

Майка е на две деца, милее за България и работи върху изграждането на среда, в която младите да успяват.