fbpx

Защо е важно децата ни да са сред природата?

В съвременния свят, изпълнен с технологични устройства и цифрови развлечения, все по-често се забелязва, че децата прекарват значително по-малко време на открито. Това създава проблеми не само за тяхното физическо здраве, но и за емоционалното и социалното им развитие. Времето, прекарано сред природата, е от изключителна важност и носи множество ползи, които не могат да бъдат заместени от екраните и технологиите.

Ползите от времето, прекарано сред природата

  1. Физическо здраве: Игрите и активностите на открито спомагат за развитието на мускулната сила, координацията и общата физическа форма на децата. Слънчевата светлина също допринася за синтеза на витамин D, който е важен за здравината на костите.

  2. Психическо здраве: Природата има успокояващо въздействие и помага за намаляване на стреса и тревожността. Децата, които прекарват повече време на открито, са по-малко склонни към развитие на депресия и тревожни разстройства.

  3. Социални умения: Игрите и заниманията сред природата често включват взаимодействие с други деца, което спомага за развиването на социални умения, като комуникация, сътрудничество и решаване на конфликти.

  4. Креативност и въображение: Природната среда стимулира въображението и креативността на децата. Те се учат да играят с предмети от околната среда, като клони, листа и камъчета, което развива тяхната изобретателност и способност да създават нови игри и дейности.

  5. Връзка с природата: Прекарването на време на открито създава у децата уважение и любов към природата. Това ги прави по-съзнателни и отговорни граждани, които се грижат за околната среда и разбират значението на устойчивото развитие.

Летните програми на „Развий се“

Ако искате вашите деца да се насладят на всички тези ползи и да прекарат качествено време на открито, запишете ги в летните програми на „Развий се“. През седмицата от 24 до 28 юни ще проведем програмата „5 дни в 5 парка“, подходяща за деца над 8-годишна възраст. Обучителната програма включва спортни и арт занимания на открито и се води от сертифицирани обучители, треньори, педагози и психолози.

Присъединете се към нас, за да осигурите на децата си незабравимо и пълноценно лято, изпълнено със забавление и учене сред природата!

За повече информация и записване, посетете нашия уебсайт или се свържете с нас на посочените контакти.

Сподели статията:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Подобни статии

Развий се, за да успееш
Развий се

Защо е важно децата ни да са сред природата?

В съвременния свят, изпълнен с технологични устройства и цифрови развлечения, все по-често се забелязва, че децата прекарват значително по-малко време на открито. Това създава проблеми

Прочети повече »
Scroll to Top

Виктория Димитрова

Завършила с отличие на випуска Софийска професионална гимназия по туризъм като последните 2 години от средното си образование паралелно се обучава в Националната школа по мениджмънт и още на 17 г. получава полувисше образование в специалност „Фирмено управление“. Знанията, които получава я насочват към УНСС и специалността Стопанско управление, където управлението се превръща в нейна страст и вече повече от 15 г. се занимава с управление на екипи, търговия и водене на преговори. Преди 2 години завършва докторантурата си в областта на взаимоотношенията с клиенти и става доктор по управление и икономика. Водила е лекции пред младежи в различни нестопански организации, частни и държавни училища, както и в Университета за национално и световно стопанство. Работила е на високи позиции в големи български и международни компании като Метро Кеш и Кери, Кауфланд и др.

Майка е на две деца, милее за България и работи върху изграждането на среда, в която младите да успяват.