fbpx

5 НАЧИНА ДА БЪДЕМ НЕЗАВИСИМИ

Решихме да синтезираме 5 начина, чрез които можем да бъдем независими в днешно време. Разбира се в началото ще ни е трудно да започнем да градим своята лична независимост, но с течение на времето ще осъзнаем колко много ни носи тя.

1. Разберете кои са вашите ценности и ги следвайте. Така ще намалите влиянието на чуждото мнение върху своите решения.

2. Осигурете си различни опции за своите финанси. Опитайте да си осигурите доход от повече от едно място. Едно от най-добрите решения, които дават специалистите е да имате пасивен доход. Доход, който не зависи пряко от вашето действие.

3. Осигурете си подходяща социална среда, за да общувате с позитивни и инициативни хора. Така и вие ще поддържате сходен дух и нагласа.

4. Изградете си навици, които ви развиват. Без значение дали ще спортувате или ще четете, а защо не и двете. По този начин ще държите тялото и ума си в кондиция и ще бъдете в готовност да се справите с предизвикателствата на живота.

5. Работете върху вашата емоционлна интелигентност. Разберете, че никой не може да ви разгневи, защото вие сте независими и само вие може да влияете на собственото си възприятие за ситуацията и на личните си емоции.

#развийсе

Независимостта тогава и днес.

1908 г. – пушки, ордени и високо вдигната глава.

2021 г. – умения, развитие и високо вдигната глава

Сподели статията:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Подобни статии

Scroll to Top

Виктория Димитрова

Завършила с отличие на випуска Софийска професионална гимназия по туризъм като последните 2 години от средното си образование паралелно се обучава в Националната школа по мениджмънт и още на 17 г. получава полувисше образование в специалност „Фирмено управление“. Знанията, които получава я насочват към УНСС и специалността Стопанско управление, където управлението се превръща в нейна страст и вече повече от 15 г. се занимава с управление на екипи, търговия и водене на преговори. Преди 2 години завършва докторантурата си в областта на взаимоотношенията с клиенти и става доктор по управление и икономика. Водила е лекции пред младежи в различни нестопански организации, частни и държавни училища, както и в Университета за национално и световно стопанство. Работила е на високи позиции в големи български и международни компании като Метро Кеш и Кери, Кауфланд и др.

Майка е на две деца, милее за България и работи върху изграждането на среда, в която младите да успяват.