fbpx
дете-с-коледни-сладки

Забавни и образователни коледни идеи за деца

Коледните празници са период на радост, обич и топлина, а времето, прекарано с децата ви в този сезон може да бъде истинско приключение. В тази статия ще ви представим няколко идеи за забавление и обучение в домашна обстановка, които ще направят Коледа незабравима за вас и вашите малчугани.

  1. Декорация с усмивки и сърца:

Започнете със заедно създадени коледни украси. Изрежете форми от цветни картони и ги украсете с боички, брокат и пайети. Свържете всяка украса с връв и ги поставете на видно място, за да създадете уютна коледна атмосфера.

 

  1. Коледна история под елхата:

Изберете няколко коледни приказки и седнете заедно под елхата. Разказвайте истории или четете заедно, давайки възможност на децата да вървят из вълшебни светове, пълни с чудеса и приключения.

 

  1. Зимни игри у дома:

Създайте игрален кът с игри, подходящи за зимата. Организирайте забавни зимни спортове като “леден хокей” с хартиени топки и “скокове в снега” на мека подложка.

 

  1. Ръчно изработени подаръци:

Поощрявайте творчеството с ръчно изработени подаръци. Осигурете материали като цветни хартии, лепило, боички и пера. Децата могат да създадат картички, бижута, гирлянди, декорации или кутии за съхранение, които да поднесат на близки и приятели.

 

  1. Печене на коледни сладки:

Отделете си един следобед за печене на вкусни коледни сладкиши. Нека децата участват в подготовката на тестото и да изразят своята креативност при украсяването.

 

Споделяйки тези занимания с децата си, не само ще създадете незабравими моменти, но и ще ги вдъхновите за творчество, сътрудничество и любов. Коледните празници са идеален момент за обогатяване на връзката ви с децата и за изграждане на специални спомени, които ще носят усмивки и след празниците.

 

Пожелаваме много здраве на Вас и децата Ви! Весела Коледа и Честита Нова година! Благодарим Ви за доверието и си пожелаваме нови развиващи срещи през 2024 година!

Сподели статията:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Подобни статии

Развий се, за да успееш
Развий се

Защо е важно децата ни да са сред природата?

В съвременния свят, изпълнен с технологични устройства и цифрови развлечения, все по-често се забелязва, че децата прекарват значително по-малко време на открито. Това създава проблеми

Прочети повече »
Scroll to Top

Виктория Димитрова

Завършила с отличие на випуска Софийска професионална гимназия по туризъм като последните 2 години от средното си образование паралелно се обучава в Националната школа по мениджмънт и още на 17 г. получава полувисше образование в специалност „Фирмено управление“. Знанията, които получава я насочват към УНСС и специалността Стопанско управление, където управлението се превръща в нейна страст и вече повече от 15 г. се занимава с управление на екипи, търговия и водене на преговори. Преди 2 години завършва докторантурата си в областта на взаимоотношенията с клиенти и става доктор по управление и икономика. Водила е лекции пред младежи в различни нестопански организации, частни и държавни училища, както и в Университета за национално и световно стопанство. Работила е на високи позиции в големи български и международни компании като Метро Кеш и Кери, Кауфланд и др.

Майка е на две деца, милее за България и работи върху изграждането на среда, в която младите да успяват.