fbpx

5 ПОЛЗИ ОТ ЕФЕКТИВНОТО ОБЩУВАНЕ ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРИ

Общуването заема ключова роля в нашия живот, но когато сме тийнейджъри сякаш не го разбираме. То ни помага да се сприятеляваме и да бъдем желани във всяка една компания. Ефективното общуването ни помага много в личния и професионалния ни път. Благодарение на уменията ни за общуване пред нас могат да се отворят много врати. Именно поради тази причина смятаме, че то е един от най-важните модули, които включихме в лятната ни академия

Вижте кои са петте топ ползи от ефективното общуване, когато сме тийнейджъри:

  1. Можем да се впишем добре във всяка една среда. 

Вече не се налага да пушим или да правим други глупости само, за да сме част от дадена компания. Ако умеем да общуваме ефективно, другите ще ни харесват заради това, което сме, а не заради това, на което се правим, за да им се харесаме. Когато сме добри в общуването ние може да сме центъра на компанията. 😉

  1. Получаваме повече от родителите си.

На всеки се е налагало да иска нещо от родителите си. Било то да го пуснат някъде, да му дадат повече пари или нещо друго. Когато между деца и родители има по-добра комуникация и двете страни са склонни да дадат повече. Това е валидно почти във всякакви случаи. Общуването е като преговарянето. Когато страните са доволни, сделката е печеливша. 

  1. Ще се справяме по-добре в училище. 

Освен, че ще разказваме по-лесно уроците и ще отговаряме на въпроси на учителите, ще сме по-добри и в оправданията, когато това се налага. А все някога може да сгрешим и е по-добре да знаем какво да кажем, нали така? Всеки учител би оценил доводите ни, когато те са адекватни и умеем да общуваме ефективно.

  1. Няма да ни се налага да се бием, когато възникне спор.

Да, правилно! Защо да се бием, когато може да се разберем човешки. Е, в тийнейджърските години особено е трудно да сдържаме емоциите си и гледаме набързо да приключим спора. Важно е обаче да не го приключим с посинено око ;). Затова ефективното общуване може да ви помогне да излезете победители в спора. 

  1. Няма да имаме проблеми с гаджетата!

Ей, това нарочно го оставихме за финал. 🙂 Научете се да общувате и няма да има пречки пред вас да свалите почти всяко момиче/ момче, което си харесате. 

Това са избраните от нас 5 ключови ползи от ефективното общуване специално за тийнейджъри. Ако искате да получите още ползи или съвети как да общувате ефективно, следете нашата Фейсбуук страница, сайтът ни или се запишете директно за лятната ни академия – “Какво не ни учат в училище?

https://razviise.bg/ускорена-лятна-академия/

Сподели статията:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Подобни статии

Развий се, за да успееш
Развий се

Защо децата трябва да усвоят презентационни умения още от малки?

Презентационните умения са значими за успеха в днешния свят. Все повече работодатели и образователни институции се стремят да намерят кадри, които могат ясно и убедително

Прочети повече »
Scroll to Top

Виктория Димитрова

Завършила с отличие на випуска Софийска професионална гимназия по туризъм като последните 2 години от средното си образование паралелно се обучава в Националната школа по мениджмънт и още на 17 г. получава полувисше образование в специалност „Фирмено управление“. Знанията, които получава я насочват към УНСС и специалността Стопанско управление, където управлението се превръща в нейна страст и вече повече от 15 г. се занимава с управление на екипи, търговия и водене на преговори. Преди 2 години завършва докторантурата си в областта на взаимоотношенията с клиенти и става доктор по управление и икономика. Водила е лекции пред младежи в различни нестопански организации, частни и държавни училища, както и в Университета за национално и световно стопанство. Работила е на високи позиции в големи български и международни компании като Метро Кеш и Кери, Кауфланд и др.

Майка е на две деца, милее за България и работи върху изграждането на среда, в която младите да успяват.