fbpx

Академия за личностно и бизнес развитие на младежи „Подготви се за живота“

 

В днешно време децата ни са ангажирани с множество допълнителни обучения и спортни занимания и ние разбираме това. За да привлечем и задържим интереса им, при нас занятията са под формата на игра и учене чрез преживяване.

Мисията на “Развий се” е да изградим мост между образованието и бизнеса. В тази връзка стартирахме първата по рода си академия за младежи „Подготви се за живота“. Темите, които засягаме са много разнообразни и полезни, но още по-ценни са лекторите, които откликнаха на това начинание. Всички те са с богат професионален опит, завършили докторантура или специализация в областта си. Това е и най-силната ни страна. Ние не преподаваме суха материя, а им даваме шанса да се докоснат до опита на успешни българи.

Ние подготвяме тийнейджърите за живота. Живот, изпълнен със забавни приключения, победи, предизвикателства, отговорности, постигнати цели и успехи. Нашата цел е те да се научат как да се справят с живота, когато излязат от училище, както и как да се справят с предизвикателствата на живота още докато са в училище.

ПРИ НАС УЧЕНИЦИТЕ УЧАТ:

 • Какво представляват ценностите.
 • Как да управляват личните си финанси.
 • Как да се развиват и да общуват ефективно.
 • Защо е важно да са емоционално интелигентни.
 • Как да водят здравословен начин на живот и още много други интересни теми, разпределени в 3 модула, включващи 20 занятия.

 

ЗА КОГО Е ТОВА ОБУЧЕНИЕ?

Това обучение е подходящо за всички ученици над 12г., които искат да се справят по-добре в училище и да се развиват успешно в живота.

 • Ако искате децата ви да общуват свободно и спокойно с всички около тях;
 • Ако искате да се подготвят за предизвикателствата в живота;
 • Ако искате да бъдат успешни и с позитивна нагласа;
 • Ако искате да управляват личните си финанси;
 • Ако искате да оползотворите добре времето им;
 • Ако искате да се справят по-добре в училище;
 • Ако искате да работят в среда с развиващи се млади хора, изберете нашата академия!

Oткриваме 3 нови групи от:

 • Сряда 14:30 ч.
 • Петък 10:00 ч. и
 • Неделя 16:00 ч.

Занятията се провеждат в различни бизнес или креативни локации и се променят периодично с цел придобиване на допълнителна гъвкавост и приспособимост сред тийнейджърите. Ако времето и обстановката позволяват, някои занятия могат да се проведат и на открито в паркови пространства.

Продължителността за занятията е в рамките на 80 или 120 мин. с оглед на ангажираността на учениците в учебните дни. В неделната група обединяваме 2 занятия с обща продължителност до 200 мин. Предвидени са свободни седмици според официалните почивни дни и училищни ваканции.

Цената за включване в цялостната програма на академията е 440 лв. и се заплаща по банков път. Има възможност за разсрочено плащане.

При записване до края на м. август получавате 30% отстъпка и цената за вас ще бъде само 308 лв. за цялата академия в рамките на 4 месеца.

При желание може тийнейджърите да се вклюват и в самостоятелни занятия от академията, но при задължително включване в първите 4 основополагащи теми с оглед на това да получат качествено обучение и да се приобщят към групата. Цената за включване в самостоятелни занятия е 40 лв. за всяко занятие.

Внимание: Местата са ограничени с цел по-ефективното провеждане на обучението, така че побързайте да запишете своето дете сега.

Може да се включите като попълните формата за регистрация на нашия сайт , както и да ни пишете на info@razviise.bg или да ни се обадите на тел. 0899 92 07 92.

ПРОГРАМА ПО МОДУЛИ В АКАДЕМИЯТА ЗА МЛАДЕЖИ „ПОДГОТВИ СЕ ЗА ЖИВОТА“.

Разпределихме програмата в три модула, които обхващат различни теми от живота и целят поетапното развитие на разнообразни умения и компетенции на участниците.

Ето и каква е програмата на първата цялостна академия за личностно развитие на младежи „Подготви се за живота“.

I. Защо съм важен за света – взаимодействие.

 1. Какво представляват ценностите – защо са важни, с какво ни помагат и как да изберем нашите?
 2. Как да сме полезни вкъщи и да се развием?
 3. Финансова грамотност.
 4. Аз съм моето училище.
 5. Аз съм моята страна/ държава.
 6. Критично мислене и формиране на гражданско общество. Опазване на околната среда и безопасно придвижване.
 7. Какви са моите права и задължения?
 8. Какво трябва да знаем, когато комуникираме с институции?
 9. Държавно управление – ключови понятия и как се избират президент, парламент, министър-председател.
 10. Навици на успешните хора.

II. Аз управлявам своя живот – как да се развивам?

 1. Какви са моите цели?
 2. Как да се грижа за моите лични финанси.
 3. Спорт и здравословно хранене.
 4. Как да изградим личния си брандинг и да се представяме по най-добрия начин в нова среда?
 5. Как да общувам ефективно?
 6. Емоционална интелигентност – новото ключово умение.
 7. Как да развивам силните си страни?
 8. Управление на времето.

III. Готов съм за живота след училище.

 1. Предприемачество.
 2. Кариерно ориентиране.
 3. Как да кандидатствам за работа?
 4. Как да се подготвя за интервю?
 5. Поглед отвътре в бизнес организациите.

ЛЕКТОРИ В АКАДЕМИЯТА ЗА МЛАДЕЖИ „ПОДГОТВИ СЕ ЗА ЖИВОТА“

Имаме удоволствието да Ви представим лекторите от нашия вдъхновяващ екип, който ще се грижи за развитието на вашите деца.

Виктория Димитрова, PhD, основател на академията „Подготви се за живота“ и инициативата „Развий се“.

 

Завършила с отличие на випуска Софийска професионална гимназия по туризъм като последните 2 години от средното си образование паралелно се обучава в Националната школа по мениджмънт и още на 17 г. получава полувисше образование в специалност „Фирмено управление“. Знанията, които получава я насочват към УНСС и специалността Стопанско управление, където управлението се превръща в нейна страст и вече повече от 15 г. се занимава с управление на екипи, търговия и водене на преговори. Преди 2 години завършва докторантурата си в областта на взаимоотношенията с клиенти и става доктор по управление и икономика. Водила е лекции пред младежи в различни нестопански организации, частни и държавни училища, както и в Университета за национално и световно стопанство. Работила е на високи позиции в големи български и международни компании като Метро Кеш и Кери, Кауфланд и др.

Майка е на две деца, милее за България и работи върху изграждането на среда, в която младите да успяват.

Арнолд Ферейра, PhD, адвокат.

По настоящем Арнолд е почетен консул на Република България в Ангола. Има българско и анголско гражданство. Той е адвокат с 15 години стаж. Завършил е право в Софийския университет Св. Климент Охридски, от където има и докторантура. Има опит от няколко държави и се е специализирал в търговското и бизнес право. Говори перфектно 5 европейски езика и има също така базови познания по руски и китайски. Преподавал е в университет в Ангола, където сега работи и живее. Освен това е участвал на няколко международни конференции. Има специализация в Китай по международно право.

Мотивира го възможността да помага на другите. Затова и обича да преподава и да предава опита и знанията си. 

Нели Василева-Стефанова, детски и семеен психолог.

Нели е детски и семеен психолог. Тя е Магистър по психология на развитието и консултант по личностно развитие и взаимоотношения. Има над 12 години опит в обученията. Провежда индивидуални и семейни консултации. Автор е на статии и не на последно място е родител на двама тийнейджъри.

Нейната житейска мисия е да помага на хората да развиват своя потенциал, за да живеят по-удовлетворяващ и пълноценен живот. Именно поради тази причина смятаме Нели за прекрасно допълнение към екипа на „Развий се“ за предстоящата ни академия за младежи – „Подготви се за живота“.

Десислава Петровска, PhD, специалист управление на лични финанси.

Десислава е специалист в сферата на финансите и банковото дело с повече от 13 г. опит. Започва професионалния си път в сферата на кредитирането и банковото обслужване като заема позиции в почти всички големи банкови институции в България, работила е и в БНБ. Към настоящия момент е риск мениджър във водеща българска банка. Десислава е доктор по икономика. Преподавала е в УНСС. 

Включва се в академията за младежи на “Развий се”, защото вярва, че образованието в гимназията е ключово за последващото развитие на младежите. Тя самата завършва частна професионална гимназия “Банкер”, което спомага за нейното кариерно ориентиране.

Надя Младенова, нутриционист и световен шампион по карате. (Възможно е за някои групи да бъде заменена от друг лектор, специалист в областите спорт и здравословно хранене).

Надя ще се грижи за здравето на децата ви, тъй като тя познава тънкостите на здравословното хранене и спорта. Знае какво е да спортуваш професионално, както и каква е разликата да спортуваш за здраво и функционално тяло. Надя редовно предизвиква себе си като е участвала в множество спортни събития и често е попадала извън зоната си на комфорт. Към момента тя е лектор по здравословно хранене, фитнес инструктор и капитан на Adidas Runners в София.

Тя вярва, че човек трябва да се справя с нови предизвикателства и да се развива, за да надскача себе си. Това я прави супер вдъхновяващо допълнение към нашия екип.

КАКВО ОЩЕ МЛАДЕЖИТЕ ПОЛУЧАВАТ ОТ НАС?

 • Специфични материали и тестове, свързани с обучението.
 • Достъп до затворена група, в която може да задават своите въпроси и след завършване на обучението.
 • Сертификат за участие в първата по рода си академия за младежи – “Подготви се за живота”.
 • Препоръки към бъдещи работодатели или университети за най-активните и всеотдайни участници.

КАУЗА

„Развий се“ е инициатива, насочена към активните и развиващи се хора в България и цели подобряване на средата в страната ни. Чрез академията се стремим да подготвим младежите за първите им стъпки в бизнес среда. Решихме да създадем кауза, с която да помагаме на повече хора да се развиват и да подобряват условията, в които живетя и работят. С тази цел някои от най-добрите предложения или примери на участниците в академията на „Развий се“ ще бъдат споделени в безплатни уроци с ученици, студенти и онлайн чрез „Развий се“.

За връзка с нас: тел. 0899 92 07 92 или info@razviise.bg

Ще се радваме да се развиваме заедно с вашите деца!