fbpx

Книгата “Седемте навика на високоефективните тийнейджъри”, от Шон Кови през нашия прочит:

Нямате време да прочетете всички книги, които искате? Ние ще ги прочетем и обобщим за Вас! 📚Стартираме нова рубрика, в която ще ви представяме различни книги за личностно развитие през нашия поглед. Това ще ви спести време и ще ви помогне при избора на следващата, подходяща за вас книга. ⏳За вдъхновяващ старт на 2022 г. започваме с една от любимите ни книги, но внимание във версията и за тийнейджъри. 😉 Защо избрахме версията за тийнейджъри и колко важни са те за нас, само вижте лекторите в академията ни тук ще разберете. 🤗 Днес сме ви подготвили резюме на книгата “Седемте навика на високоефективните тийнейджъри”, от Шон Кови:

Самоусъвършенстването не е запаметяване на поредица от преки пътища и трикове, които работят само в определени ситуации. Вероятно най-смисленият начин да подобрите живота си и да станете по-ефективни е да изграждате навици, базирани на основни принципи. 📈

Ефективният човек трябва да:

1️⃣ Поема проактивен контрол върху реакциите си към света.

2️⃣ Започва всяка задача с фокус към желаният от него резултат.3️⃣ Подрежда приоритетите си, като поставя най-важните неща на първо място.

4️⃣ Винаги да търси печелившия за всички начин (win-win).

5️⃣ Изгражда силни взаимоотношения, като влага усилия за да разбере гледната точка на другите.

6️⃣ Създава синергия чрез насърчаване на открития обмен на идеи.

7️⃣ Се уверява, че отделяте време за себе си.Съвет: Човек винаги се развива. Важно е както да признаете постиженията си, така и да поемете отговорност пред себе си и да продължите да се подобрявате.

Направете списък с качества, върху които искате да работите, и оценявайте развитието си на седмична база. Виждайки прогреса ще ви помогне да се мотивирате и да продължите да се развивате! ✨

Препоръчваме ви горещо да прочетете тази книга и версията и за възрастни. Въпреки отминалото време, тази книга остава от задължителни според нас четива в посока на личностното ни развитие.

Вашият коментар